Skiskyting

Årsmøte i skiskyttergruppa

Det innkalles til årsmøte i skiskyttergruppa i Frolandia tirsdag 8.3.22 kl. 1800.

Årsberetning Skiskyting 2021Velkommen til skiskyttergruppa


Skiskyttergruppa har idag over 50 aktive utøvere. Utøverne er i aldersgruppa 9-17 år.
Gruppa har medlemmer fra Froland, Arendal og Grimstad. Vi har dyktige trenere som fordeler seg på to aldersgrupper.

Froland Skiskyting bestreber seg på å ha sosiale samlinger sammen med både foreldregruppe og utøvere både sommer som vinter. Regelen er slik at i og med at våpen brukes, må foreldre være til stede, også på treningene. Dette skaper gode relasjoner og et godt miljø.

Skiskytterstadion på Stimoen ligger i umiddelbar nærhet til Frolands ellers flotte idrettsanlegg.

Toppidrettsutøver Marte Olsbu Røiseland har hatt sin nybegynnerstart i dette anlegget, og er ofte og trener her når hun er hjemme i Froland. Hun er medlem av skiskyttergruppa og Froland IL.   I VM i skiskyting i Holmenkollen i 2016 gikk hun siste etappe da Norge slo til med gullmedalje på stafetten.  Under OL i Pyong Chang i 2018 tok Marte to sølvmedaljer, en individuelt på sprinten og en i mixstafett. 

For mer info se også vår Facebook-side.  Ta kontakt med styret for mer info.

Velkommen til Froland skiskyting!

Norges SkiskytterforbundMarte – OL-dronningen


Vi gratulerer Marte med et fantastisk OL i Beijing 2022. For noen løp hun presterte.  Med to individuelle gull, ett gull i mixed stafett og to induviduelle bronsemedaljer kunne hu reise hjem som OL-dronning.  De to individuelle gullmedaljene fikk hun på sprint og jaktstart etter utrolig gode løp.Hovedlandsrennet i Holmenkollen 2022


Gratulerer med flotte resultater  i Hovedlandsrennet.  Dere har satt Froland IL og Froland IL skiskyting på kartet.
Ni jenter og gutter fra Froland IL gjorde en strålende innsats under hovedlandsrennet.Verdenscupen i skiskyting 2019


Marte kapret 4. plass i verdenscupen i 2019.  Etter 3 seire og en rekke topplasseringer var det til slutt bare 3 damer foran henne sammenlagt.  Verdenscupavslutningen var lagt til Holmenkollen der mange fra fanklubben Team Olsbu hadde møtt opp og igjen laget utolig god stemning.VM i skiskyting i Østersund 2019


VM i skiskyting ble en suksess for Marte.  Hun kunne riese hjem igjen med 3 gullmedaljer.  Sammen med Tirill Ekhoff, Vetle Sjåstad Christiansen og Johannes Thingnæs Bø gikk vant hun gull i mix stafett.

Gullmedalje ble det også i singel mixed stafett.  Denne stafetten gikk hun sammen med Johannes T. Bø.  Etter glimrende skyting på siste stående kunne hun sende Jrtnde etappe han krysse mållinjen først. 

Damestafetten ble utrolig spennende.  På det norske laget gikk Marte sammen med Synnøve Solemdal, Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff.  Stafetten ble avgjort på siste stående skyting på siste etappe da Marte skjøt en perfekt serie.  Hanna Øberg fra Sverige bommet, og Marte kunne gå ut først fra skytingen.  Hun kunne gå i mål med det norske flagget hevet over hodet.

Fantastiske prestasjoner av Marte.  Vi gratulerer!


Historiske seiere til Marte

Fredag 21.12.18 ble en historisk dag i Marte Olsbus Røiselands idrettskarriere.  Etter feilfri skyting gikk hun inn til sin første verdenscupseier i skiskyting. 

Og ikke nok med det.  Dagen etter slo hun til med nok en seier.  Etter god skyting, god fart i sporet og en fantastisk innspurt, slo hun Dorothea Wierer på målstreken.

Utrolig gode prestasjoner. Dette var imponerende. 

Vi gratulerer!

Sesongstart på Bortelid

Se Fædrelandsvennens oppslag om skiskytternes sesongstart på Bortelid 15. – 16.12.18Snøsamling på Hovden

I helgen 22. – 25.11.18 hadde Froland skiskyting snøsamling på Hovden. Totalt var der 68 deltakere fordelt på utøvere, foreldre og søsken forlagt ved Hovdehytta. Der var lite snø, men det var produsert kunstsnø i lysløypa slik at flere treningsøkter ble gjennomført der. Det ble også gjennomført barmarkstrening.

Utøverne var delt i to grupper hvor Vegard Langemyr trente de eldste, mens Ingrid Landa og Johanne Fjærbu trente de yngste. Det ble avholdt 5 økter denne helga.

Lørdag kveld var det festmiddag med julebuffet og kahoot på Hovden Grendehus. Dette er en årlig snøsamling som Froland skiskyting avholder hvert år med god deltakelse og hyggelig stemning.MOT prisen

Sander Røed Normann vant MOT prisen under sesongåpningen på Lillehammer i helga 24. – 25.11.18.  Han fikk også trene sammen med landslagsutøverne som var veldig inspirerende for en ung utøver
GRATULERER SANDER!

Marte OL-dronningenHovedlandsrennet 2022Marte – VM-dronningen


Skiskytter-VM i Anterselva i i Italia ble virkelig en suksess for Marte Olsbu Røiseland.  Ingen tvil, hun er tidenes VM-dronning. Hun imponerte stort og tok 7 medaljer av 7 mulige.

Gull på sprinten og på fellesstarten, gull på mixstafett, singelmix og damestafett og bronse på jaktstart og normaldistansen.

Løpene imponerte oss vdldig.  På fellesstarten på VMs siste dag lå hun langt etter de beste etter halvgått løp.  Med feilfri skyting på de to siste stående skytingene og super fart i sporet, kunne hun yil slutt heve armene og hodet og juble til sin 5. gullmedalje

Foto AP / Petr David Josek

Foto Andrei Ivanov

Foto AP / Petr David Josek