Historie

Vår historie

Da slåtten var unnagjort på sommeren 1916, samlet den kjente idrettsutøveren Helge Løvland en del ungdommer på et jorde i Froland. Her startet han instruksjon i friidrett. Det ble en anselig flokk idrettsinteresserte gutter som holdt sammen. Disse ble enige samme høst å danne Froland Idrettsforening.

Foreningens første formann var Jens Dale. Han hadde med seg Osuld Eriksen og Jens Krogstad. Hvor mange medlemmer foreningen besto av, kjenner vi ikke til i dag.

Sommeren 1920 skjedde det en begivenhet som nær sagt satt hele Froland i ekstase. Under Olympiske leker i Antwerpen gikk Helge Løvland bort og ble mester i 10 kamp. En slik stor idrettsbragd vil aldri bli glemt. Det er nå snart 100 år siden dette hendte.

Froland IL, Froland kommune og private sponsorer hedret denne store idrettsmannen og stifteren av Froland idrettslag med et minnesmerke som ble avduket 09. juni 2001 under Generasjonsmarsjen.
Det har skjedd mye i Froland IL siden 1916.

Laget har vært en av de store samlingspunktene for aktiv ungdom i Froland. Mangfoldet og aktivitetsnivået er stort, og laget drives av masse positive ildsjeler som ønsker å satse på aktiviteter for barn og unge. Formålet for idrettslaget er å drive forebyggende arbeid gjennom lek og idrett. Laget har i dag over 900 medlemmer fordelt på 9 hovedgrupper.

Kringla stadion som laget driver sine aktiviteter på, er et topp anlegg som eies og drives av Froland kommune. Idrettslaget har bygd et eget klubbhus som inneholder garderober, dusjer og et forsamlingslokale.

Fra Kringla Stadion går det også ei lysløype som går innover mot Runnmyr. Ved lysløypa er det bygd en skiskytterarena  der treningsmulighetene er gode. For de som ønsker å drive med hopp, har vi et flott anlegg ved Osedalen. Dette anlegget tilfredsstiller kravene fra de aller minste og opp til seniorhopperene som liker litt mer utfordringer.

I Frolandia er det egen turnhall der turnerne har flotte muligheter til aktivitet.  I tillegg er det svømmehall der svømmegruppa har gode treningsmuligheter og to innendørshaller der håndballgruppa og volleyballgruppa trener og spiller kampene sine.

Froland IL har i tillegg til konkurranseaktiviteter satset på bredde helt fra de aller yngste hvor det er en barneidrettsgruppe og opp til de litt mer voksne i orienteringsgruppa.

 Les mer om historien vår gjennom 100 år i Jubileumsboken vår